top of page

RICKY-TICK BIG BAND TEKEE PALUUN HUVILA-TELTTAAN!




Säveltäjä Valtteri Laurell Pöyhösen uusi teos "Helsinki Noir Suite - Searching for Tapio" on tummasävyinen, intiimi ja moniulotteinen kertomus suomalaisesta myyttisestä metsänhengestä Tapiosta, joka on joutunut pakenemaan hakkuiden tieltä vanhasta aarniometsän kodistaan Helsinkiin.



Pöyhösen johtama 17-henkinen Ricky-Tick Big Band ja teoksen kertojana vieraileva laulusolisti, suomalais-sambialainen soul-artisti Emilia Sisco tarjoavat kuulijoilleen audiovisuaalisen elämyksen, matkan syvien metsien kautta urbaanien valotaulujen ja menetetyn rakkauden pariin.



"Helsinki Noir on tähän asti laajin sävelteokseni. Se on myös henkilökohtaisin ja omaäänisin. Sävelsin sitä vuoden ajan syyskuusta 2021 syyskuuhun 2022. Musiikillisia vaikutteita on kuultavissa mm. 1960-luvun suomalaisesta iskelmästä melodioissa, Sibeliukselta ja Sostakovichilta harmonioissa ja tunnelmissa, mutta myös hiphop-tuottaja J Dillan vaikutusta rumpurytmeissä ja moderneja sähköisiä sävyjä elektronisissa tekstuureissa," kertoo Pöyhönen.



Metsä, Aki Kaurismäen elokuvat, melankolia, kaiho, synkkyys, hiljainen toiveikkuus, järvet, ruska. Näistä kaikista muodostuu käsitys suomalaisuudesta ja näihin perustuen on syntynyt myös Helsinki Noir Suiten sävelkieli.



Liput:


Original Post:

12 views0 comments
bottom of page